Proje Ekibi: Barış Dağüstün – Buğracan Aksoy – Fatih Ünver – Övül Cebe

Proje Danışmanı: Dr. Murat Yılmaz

Proje Ortağı Kuruluş : Reo-Tek Elektronik Yazılım Tasarım Eğitim San. ve Tic. Ltd.Şti

www.reo-tek.com

1. Projenin Konusu

Projenin hedef kitlesi öğrenciler, ilk ve orta öğretim öğretmenleri ve ilgili eğitim kurumlarıdır. Oyun, macerasal kurgusuyla Türk tarihindeki önemli olayları kullanıcıya aktarmaktadır. Oyunda ilerleyebilmek için, oyuncu Akdeniz ve Ege kıyılarında denize açılırken bir gemi seçmek zorundadır. Oyuncular görev yaparken,diğer gemilere saldırabillmekte, diğer oyun içi sanal karakterlerle etkileşime geçebilmektedir (Turgut Reis, Uluç Ali Reis, vb.). Oyun Akdeniz tabanlı olarak tasarlanmış bir sanal gerçeklik çatısı üzerine kurulmuş dünyada geçmektedir.  Bu kurgu, oyuncuların tarihsel karakterlerle etkileşimde bulunabileceği 14 şehir, sanal karakterler ve araçlardan oluşmaktadır.

2. Projenin Amacı

Türk denizcileri oyunu, ağırlıklı olarak Akdeniz’de geçen, ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilere eğitici ve öğretici bir macera ve rol yapma oyunu olarak tasarlanmıştır. Projenin amacı tarihsel içerikli olarak hazırlanmış, görev tabanlı bir macera oyununu kurgulamaktır. Bu bağlamda hedef oluşturulan eğitim çatısı sayesinde, oyuncular tarihsel olaylar ışığında tanımlanan görevlerin yapılması doğrultusunda bilgilendirilecektir. Katılımcılar bir gemi yardımı ile 3B olarak tasarlanmış bir ortamda, tarihsel bilgilerle donatılmış, oyuncu olmayan (sanal) karakterler ile etkileşime geçebilmektedirler. Bu karakterler, oyunculara tarihten olaylar ve oluşturulan senaryolar doğrultusunda görevler ve bilgiler vermek için düşünülmüştür. Oyun, Akdeniz ve Ege Denizi sahillerinde eğlenerek keşfetmeyi ve bulmacalar çözerek kullanıcılara oyun tabanlı öğrenme imkanı sunmaktadır.

I2013-09.pdf

Comments are closed.